Domowe tortille z dodatkami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu domowe tortille. Smakują pysznie i na zimno i na ciepło !

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżeczki soli
    3 łyżki oleju kokosowego
    2/3 szklanki wrzątku
    Ja dałam jeszcze 1/2 łyżeczki kurkumy

    Nadzienie :
    Hummus
    Wędzone tofu
    Roszponka
    Pomidorki koktajlowe
    grillowana cukinia
    Domowy keczup

Domowe tortille z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i olej kokosowy. Stopniowo dolewamy wrzątek. Mieszamy. Formujemy kulę i wyrabiamy parę minut. Zawijamy w folię spożywczą i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
    Ciasto dzielimy na 10 lub 16 równych części i uformować kulki, odstawiamy na 10 minut. Każdą kulkę rozwałkowujemy na cienkie placki. Kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy z obu stron. Gotowe tortille najlepiej przykryć drugim talerzem. Aby nie wyschły i dało się je zawinąć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy