DOMOWE SPAGhETTI Z PULPETAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

SYCĄCY MAKARON Z MIĘSNYM DODATKIEM...

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti
    200 g mięsa mielonego wieprzowego
    przecier pomidorowy
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz, oregano,listki bazyli lub natka pietruszki

Domowe spaghetti z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przecier pomidorowy rozrabiamy z wodą i oliwą z oliwek, mielone mięso doprawiamy solą i pieprzem, formujemy kulki i gotujemy w sosie na małym ogniu.
    Makaron wrzucamy do gotującej i lekko osolonej wody, mieszamy delikatnie, aż stanie się miękki i sprężysty. Ugotowany makaron wyciagamy łyżką do miski, polewamy odrobiną oliwy z oliwek.
    Gotowy makaron polewamy sosem oraz dodajemy pulpety, ozdabiamy natką pietruszki bądź listkiem bazyli.

Komentarze

Podobne przepisy