Domowe Rafaello z kaszki manny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię Rafaello, dlatego postanowiłam je przygotować w domu. Przejrzałam i wypróbowałam wiele przepisów i tak to oto z nich, powstał mój przepis, myślę, że najbardziej zbliżony do oryginału.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kaszka manna: 0.5 szklanki
    - wiórki kokosowe: 1.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - wódka: 50 mililitrów
    - masło: 125 gramów
    - ciastka pepitki: 20 sztuk
    - migdały: 40 sztuk

Domowe rafaello z kaszki manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe Rafaello 1. 1/2 szklanki wiórek kokosowych, kaszkę , cukier, wódką i 50 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać, udusić na jednolitą, zbitą masę i zostawić na noc w lodówce.
  • Domowe Rafaello 2. Następnego dnia pozostałą szklankę wiórek kokosowych delikatnie przesuszyć na patelni, tzn. na bardzo małym ogniu, bez tłuszczu podsmażyć je, ciągle mieszając, uważając aby się nie zarumieniły.
  • Domowe Rafaello 3. Masę kokosową wyjąć z lodówki aby nabrała pokojowej temperatury.
    Ciastka pokruszyć na bardzo drobno. Masło utrzeć na puch, powoli dodawać masę kokosową a na samym końcu pokruszone ciastka.
  • 4. Z gotowej masy uformować kulki z migdałem w środku, obtoczyć w wiórkach kokosowych i schłodzić w lodówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy