Domowe racuchy na kefirze

5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tym razem jednak mam propozycję na wersję z kefirem. Kefir nadaje bardziej gęstej konsystencji. Ciasto przypomina gęste, takie jak na naleśniki. Racuchy są prostym daniem. Dzieciaki je uwielbiają. U mnie w domu znikneły w mgnieniu oka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    125 ml kefiru
    100 g cukru pudru
    50 ml oleju
    50 g cukru
    15 g proszku do pieczenia
    2 jajka
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Placki

Domowe racuchy na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kefir. Miksujemy. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Patelnie rozgrzewamy. Smażymy placki z obu stron po minucie. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Kefir Olej Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować