REKLAMA

Domowe racuchy na kefirze

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

wyświetlono: 188 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Tym razem jednak mam propozycję na wersję z kefirem. Kefir nadaje bardziej gęstej konsystencji. Ciasto przypomina gęste, takie jak na naleśniki. Racuchy są prostym daniem. Dzieciaki je uwielbiają. U mnie w domu znikneły w mgnieniu oka.

opublikowany: 14.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    125 ml kefiru
    100 g cukru pudru
    50 ml oleju
    50 g cukru
    15 g proszku do pieczenia
    2 jajka
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kefir. Miksujemy. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Patelnie rozgrzewamy. Smażymy placki z obu stron po minucie. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Wojty Wojty

Racuchy na Kefirze

Szybkie racuchy.

kategoria: racuchy Placki opublikowany: 08.11.2017 | wyświetlono: 879 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: AnnaKoziel jaaaa

Racuchy na kefirze

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami - tradycja polskiej kuchni

kategoria: Desery racuchy opublikowany: 17.08.2014 | wyświetlono: 13569 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE