Domowe, pyszne, chrupiące gofry z anyżem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje pierwsze domowe gofry przygotowałam z instrukcji, dodałam tylko anyż, gofry są chrupiące, w środku wypieczone nie gumowe. Będę ten przepis robić z różnymi dodatkami na słodko i na słono. SMACZNEGO!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 3 sztuki "L",
    cukier wanilinowy 1 łyżeczka,
    cukier 1/4 szklanki,
    olej rzepakowy 100 ml,
    mleko 3/4 szklanki,
    woda gazowana do pełnej szklanki z mlekiem,
    mąka tortowa 250 gram,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    anyż gwiazdka 1 sztuka mała
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Domowe, pyszne, chrupiące gofry z anyżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • domowe, pyszne, chrupiące gofry z anyżem 1. Jajka, mleko z wodą gazowaną, olej, cukier, cukier wanilinowy, mąkę, proszek do pieczenia w pojemniku ręcznie rózgą lub mikserem dobrze wymieszać na gładką masę.
  • domowe, pyszne, chrupiące gofry z anyżem 2. Gwiazdkę anyżu (anyż można zmielić w młynku do kawy i do wielu potraw, deserów, kompotów, herbaty, kawy używać) w moździerzu rozgnieść, wsypać do ciasta, wymieszać, ciasto odstawić na minimum 30 minut na blat kuchenny.
  • domowe, pyszne, chrupiące gofry z anyżem 3. Gofrownicę wg instrukcji rozgrzać, wlać porcję ciasta, zamknąć pokrywę.
  • domowe, pyszne, chrupiące gofry z anyżem 4. Tutaj piekłam gofry około 13-15 minut, po upieczeniu odkładam na kratkę aby odparowały i będą chrupiące, można podawać z czym się lubi lub takie suche podjadać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować