Domowe pierogi z twarogiem na słodko

5 (173 ocen)

  • 40 min

Patrawa ta jest łatwa w przygotowaniu i wyśmienita w smaku

  • 40 min

Składniki:

  • - 50 dag mąki
    - 1/2 szklanki wody
    - 60 dag twarogu
    - 4 łyżki miodu
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego lub serka homoganizowanego
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
    - sól, cynamon
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Domowe pierogi z twarogiem na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić, dodać miód, cukier, jogurt 1/2 łyżeczki cynamonu.
  • 2. Z mąki, wody i szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi.
  • 3. Rozwałkować ,wycinać szklanką kółka, na każdym układać farsz i kleić pierogi.
  • 4. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia, następnie odcedzić, przelać zimną wodą.
  • 5. Podawać posypane cynamonem, lub z dodatkiem dżemu pożeczkowego lub śmietany
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować