DOMOWE PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Te ciasteczka trafiły w serca domowników i gości:) Są szybkie i proste w przygotowaniu:) Robi sie je w kilka chwil:)

  • 30 min

Składniki:

  • margaryna, 115g
    cukier, 85g
    jajko, 1szt.
    mąka, 250g
    proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
    soda, 1/4 łyżeczki
    czekolada, 1 tabliczka
    orzechy, 50g
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Domowe pieguski z czekoladą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekolada i orzechy 1. Margarynę utrzeć z cukrem.
    Czekoladę i orzechy posiekać.
  • ciasto 2. Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, pokrojoną czekoladę i posiekane orzechy. Całość razem zagnieść.
  • ciasteczka 3. Formować kulki wielkości orzecha i mocno spłaszczać.
  • 4. Piec w temp. 180 st. przez 10-12 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować