Domowe pieguski

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybkie w wykonaniu w sam raz gdy właśnie zapowiadają się goście ;)

  • 25 min

Składniki:

  • 2 i 1/4 szkl. mąki tortowej
    2 jajka
    200g margaryny palmy
    3/4 szkl. cukru pudru
    200g czekolady deserowej
    1/2 łyżeczki sody

Domowe pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem ,dodajemy jajka i dalej ucieramy.Dodajemy mąkę i sodę.Całość mieszamy.
  • 2. Wsypujemy czekoladę pokrojoną na małe kawałeczki .Wszystko jeszcze raz mieszamy.
  • 3. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości średniej truskawki.
  • 4. Ciastka układamy na blachę posmarowaną margaryną i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Pieczemy 10-15 min.

Porady

Można je też robić z czekoladą gorzką lub mleczną.

Komentarze

Podobne przepisy