Domowe pieguski

0 (0 ocen)

  • 25 min

Przepis otrzymałam od koleżanki, która zachwalała ciasteczka :)

  • 25 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 kostki margaryny
    cukier wanilinowy
    1 szklanka cukru
    2 jajka
    czekolada pokrojona w kostkę
    rodzynki
    orzechy

Domowe pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy jajka, chwile miksujemy, później dodajemy mąkę, mieszamy i wsypujemy wszystkie dodatki. Z wyrobionego ciasta formujemy małe kulki wielkości orzecha i układamy je na blaszce pokrytą papierem do pieczenia, należy zachować odstępy między kulkami.
    Pieczemy 15 minut w tem. 180 C.

Porady

Do środka możesz dodać zarówno czekoladę mleczną jak i gorzką. Dodatki zależą od twoich upodobań

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy