Domowe ciastka pieguski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasteczka do przygotowania w kilka chwil. Doskonałe do porannej kawy lub herbaty.

  • 30 min

Składniki:

  • 120g margaryny,
    4,5 łyżki cukru pudru,
    1 jajko,
    1 szklanka mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 tabliczka czekolady mlecznej,
    80g bakalii (orzechów, rodzynek, kokosu).

Domowe ciastka pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę. Nadal ucierając stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Czekoladę kroimy w małą kostkę. Razem z bakaliami dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy ciasto łyżką.
  • 3. Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenie nakładamy łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Pieguski pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy