Domowe pieguski.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Proste w robieniu, domowe ciasteczka.

  • 10 min

Składniki:

  • 250g masła lub margaryny
    300g cukru
    1 cukier wanilinowy
    2 roztrzepane jajka
    6 łyżek mleka
    450g mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki pr. do piecz.
    250g czekolady (mlecznej lub deserowej)

Domowe pieguski. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło lub margarynę utrzeć (można mikserem) z cukrem na puszystą masę w dużej misce. Dodać cukier wanilinowy, a nastepnie stopniowo dodawać roztrzepane jajka i mleko. Ucierając dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dożucić czekoladę pokrojoną w niedużą kostkę i dokładnie połączyc z ciastem. Uformować na blaszce nieduże kulki. Lekko je spłaszczyć. Piec 190 C, przez około 15 minut aż się zarumienią.

Komentarze

Podobne przepisy