Smaczna pieczona bułka z parówką,surówką i ketchupem to syty domowy obiad.
1 godz. 30 min
Składniki:
1 kg mąki pszennej 650(np.babuni z biedronki)
10 dkg(kostka)drożdży
2 i 1/4 szklanki ciepłej wody
6 łyżek oleju
3 łyżeczki cukru
1 i 1/2 łyżeczki soli
1 opakowanie kg parówek wędzonych z kurcząt.
ketchup
surówka
Domowe pieczone hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże wkruszyć do dużej miski zalać wodą i wymieszać do rozpuszczenia.Przesiać mąkę i dodać pozostałe składniki.Wyrobić ręką ciasto.Przykryć ściereczką i odstawić do rośnięcia(ok,40min).
2.Wyrośnięte ciasto podzielić na trzy cześci.Każdą z nich rozwałkować i podzielić na pięć pasków.
3.Parówki wyciągnąć z folii i każdą owinąć paskiem ciasta.
4.Gotowe hot-dogi odkładać na blachę i lekko ponakłuwać widelcem.Włączyć piekarnik.Do nagrzanego wstawić blachę i piec 20 minut w 180st.
Komentarze