Domowe pieczone hot-dogi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczna pieczona bułka z parówką,surówką i ketchupem to syty domowy obiad.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej 650(np.babuni z biedronki)
    10 dkg(kostka)drożdży
    2 i 1/4 szklanki ciepłej wody
    6 łyżek oleju
    3 łyżeczki cukru
    1 i 1/2 łyżeczki soli
    1 opakowanie kg parówek wędzonych z kurcząt.
    ketchup
    surówka

Domowe pieczone hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wyrośnięte ciasto 1. Drożdże wkruszyć do dużej miski zalać wodą i wymieszać do rozpuszczenia.Przesiać mąkę i dodać pozostałe składniki.Wyrobić ręką ciasto.Przykryć ściereczką i odstawić do rośnięcia(ok,40min).
  • Etap 2 2. Wyrośnięte ciasto podzielić na trzy cześci.Każdą z nich rozwałkować i podzielić na pięć pasków.
  • Etap 3-owijanie parówek 3. Parówki wyciągnąć z folii i każdą owinąć paskiem ciasta.
  • Gotowe hot-dogi 4. Gotowe hot-dogi odkładać na blachę i lekko ponakłuwać widelcem.Włączyć piekarnik.Do nagrzanego wstawić blachę i piec 20 minut w 180st.
  • Gotowy obiad 5. Upieczone hot-dogi przeciąć wzdłuż nałożyć ulubioną surówkę(ja używam swojej)i polać ketchupem.

Porady

Można użyć parówek wieprzowych oczywiście 15 sztuk,bo tyle wychodzi hot-dogów.Moje dzieci zabieraja je następnego dnia do szkoły na śniadanie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy