Domowe pesto bazyliowe

4.49 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 15 min

Samodzielnie zrobione pesto jest dużo tańsze niż ze sklepu. Efekt jest świetny, a satysfakcja wielka.

  • 15 min

Składniki:

  • ● 3,5 szkl. liści bazylii
    ● ok. 10 dag parmezanu
    ● 4 ząbki czosnku
    ● 1/2 szkl. oliwy
    ● 1/2 szkl. orzeszków ziemnych
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe pesto bazyliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bazylię myjemy i dokładnie
    osuszamy papierowym
    ręcznikiem
    kuchennym. Czosnek
    obieramy i przeciskamy
    przez
    praskę.
  • 2. Parmezan ścieramy
    na tarce o małych
    oczkach i mieszamy
    z czosnkiem,
    orzeszkami ziemnymi i bazylią. Stopniowo dolewając
    oliwy, miksujemy na jednolitą
    masę.

Porady

RADY Henryki Jędruszczak Pesto dodane do makaronu, sosu lub sałatki nada potrawie oryginalny smak i aromat.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować