domowe parówki drobiowe

4.46 (175 ocen)

  • 2 godz.

pracochłonne ale smaczne domowe parówki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 kg mięsa drobiowego np. z udek
    80 g peklosoli
    opakowanie ziół prowansalskich
    2 łyżeczki tymianku
    3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    2 łyżki cukru
    cienkie osłonki do parówek
Wystaw ocenę:

4.46 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe parówki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy na najdrobniejszych oczkach, mieszamy z peklosolą, czosnkiem, przyprawami i cukrem, Odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Po tym czasie napełniamy masą osłonki, wiążąc co kilka cm sznurkiem. Parówki wędzimy w chłodnym dymie około 2h następnie parzymy w osolonej wodzie około 15 minut.

Porady

Jeśli nie mamy możliwości wędzenia, można ten etap pominąć, w zamian dodając do masy łyżkę papryki wędzonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować