Domowe paluszki rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taki mały podstęp dla tych, którzy nie przepadają za rybami.

  • 30 min

Składniki:

  • - filet z łososia bądź innej ryby
    - cytryna
    - jajko
    - mąka
    - bułka tarta
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

Domowe paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę opłucz. Skrop sokiem z cytryny. Następnie potnij na paseczki o szerokości ok 1,5 cm. Niewielką ilość mąki przesiej na talerzyk. Jajko roztrzep z solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni. Każdy paseczek ryby obtaczaj w mące, potem zamocz w jajku, a na końcu obtocz w bułce tartej. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy