Domowe nuggetsy rybne

4.49 (146 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Choć te rybne nuggetsy nie są tak piękne i kształtne jak dostępne w marketowych zamrażarkach paluszki, to uwierzcie mi - są sto razy smaczniejsze! Pod złocistą panierką znajdziemy prawdziwą rybę a ich przygotowanie jest banalnie proste.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g filetów rybnych bez skóry
    2/3 szklanki bułki tartej
    1/3 szklanki mąki
    3 jajka
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Nuggetsy

Domowe nuggetsy rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w cienkie paski. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z mąką, jajka rozbijamy i mieszamy widelcem.
  • 2. Kawałki ryby maczamy w jajku, następnie w bułce z mąką, ponownie w jajku i bułce z mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia, przez około 3 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować