Domowe musli

0 (0 ocen)

  • 60 min

Domowe musli szybkie w przygotowaniu i z dodatkami jakie ci pasują.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowania płatków owsianych
    50 dag moreli suszonych
    50 dag orzechów włoskich
    20 dag płatków migdałowych
    20 dag słonecznika
    20 dag suszonej żurawiny
    20 dag rodzynek
    3 łyżki miodu
    cynamon

Domowe musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 160. Następnie większe kawałki produktów jak orzechy, morele i żurawina kroimy na mniejsze kawałki. Resztę składników ( oprócz czekolady ) przekładamy do miski dodajemy pokrojone produkty mieszamy razem - dodajemy miód rozpuszczony z cynamonem mieszamy Wsypujemy na blaszkę pieczemy 20 minut. Po upieczeniu kroimy czekoladę na kawałki dodajemy. Gotowe musli można podawać z jogurtem, mlekiem można przed podaniem dodać świeże owoce wtedy jest bardziej pożywne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy