Domowe musli

0 (0 ocen)

Znacznie lepsze od tych ze sklepu. Bez dodatku cukru! Słodycz dają owoce. Można je zapakować w lunchbox'a i z jogurtem zjeść w pracy.

Składniki:

  • 5 łyżek płatków owsianych żytnich,
    6 łyżek płatów górskich,
    łyżka pestek dyni,
    duża garść orzechów (laskowe, nerkowca, włoskie)
    garść żurawiny z rodzynkami,
    3 suszone morele,
    łyżka nasion chia

Domowe musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki, orzechy, nasiona, dynię wykładamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut. Studzimy. Dodajemy pokrojone morele, żurawinę, rodzynki i przekładamy do słoiczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy