Domowe mrożone brokuły

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Na wsiach sezon na brokuły właśnie w pełni. U mamy zrobiłam zapas , tego świetnego warzywa i szaleje w kuchni. W zamrażalniku pozostawiłam sporo miejsca, gdyż co roku sporo mrożę.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Spora ilość brokuła
    wrzątek
    torebki foliowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowe mrożone brokuły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Z brokuła obcinam różyczki, wrzucam na wrzątek, po 2 minutach wyjmuję, przelewam zimną wodą, osączam. Różyczki układam w foliowych torebkach, wkładam do zamrażalnika. Przed spożyciem, nie rozmrażam, od razu wkładam do wrzątku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować