Domowe mleko migdałowe

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Coś dla uczulonych na laktozę czyli pyszne domowe mleko roślinne.

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • 80 g migdałów łuskanych
    1 szkl wrzątku
    2 szkl wody mineralnej

Domowe mleko migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały przesypujemy do szklanki i zalewamy wrzątkiem.Zostawiamy na 30 minut, odlewamy wodę i zdejmujemy z migdałów skórkę. Obrane migdały siekamy ( wtedy smak mleka jest bardziej intensywny i lepiej się blenduje), przekładamy do wysokiego naczynia i zalewamy wodą mineralną.Odstawiamy na noc. Następnego dnia rano blendujemy migdały, przelewamy przez gazę, odciskamy.Gotowe mleko migdałowe przelewamy do szklanek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy