Domowe mleko kokosowe

5 (188 ocen)

Mleko kokosowe jest wyśmienicie!! Przechowywać je można w lodówce do kilku dni. Po pewnym czasie lubi się rozwarstwiać, zatem przed spożyciem należy je wstrząsnąć. Polecam!

Składniki:

  • 100 g wiórek kokosowych
    500 ml gorącej wody
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Domowe mleko kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki zalać wieczorem gorącą wodą. Pozostawić pod przykryciem na całą noc. Rano razem z wodą podgrzać w garnuszku, a następnie zmiksować blenderem lub w Thermomixie do uzyskania w miarę jednolitej masy. Zmiksowane wiórki przełożyć na gazę i dokładnie odcisnąć. Mleczko przelać do słoiczka/ buteleczki i przechowywać w lodówce do kilku dni. Przed spożyciem wstrząsnąć- mleczko lubi się rozwarstwiać (to normalne ;))

    A co zrobić z pozostałymi po mleczku wiórkami kokosowymi?? Może kokosanki, bajaderki, albo kuleczki Rafaello?! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mleko Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować