Domowe masło śmietankowe

  • wyświetlono: 1026 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 2

Przygotowanie domowego masła nie wymaga dużo pracy , jest bardzo proste . Uwielbiam takie masło śmietankowe z jeszcze ciepłym pieczywem .

bogusia82

Składniki

1 litr śmietany 30%

Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe masło śmietankowe

  • przygotowanie1. Śmietanę mocno schładzamy w lodówce.Przelewamy do większej miski,ubijamy za pomocą miksera,ubijamy tak długo aż śmietana nam się zważy i masło oddzieli się od maślanki.
  • przygotowanie2. Masło przekładamy na sitko porządnie przelewamy zimną wodą żeby dobrze wypłukać maślankę.Pozostawiamy na sitku aby masło odciekło .
  • gotowe masło3. Odciśnięte masło doprawiamy do smaku solą i formujemy w osełkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

domowe masłoDomowe masło śmietankowemasło śmietankowe

Komentarze

Podobne przepisy

masło ziołowo czosnkowe

Dodane przez: Magda_Z

Masło ziołowo-czosnkowe

Pyszne i aromatyczne domowe masło....

masło

Dodane przez: Martyna1991

Masło czosnkowe

Bardzo często zastępuję w mojej...

Masło rydzowe

Dodane przez: Violetka76

Masło rydzowe

Uwielbiam te grzyby, więc postanowiłam...

image-2ahmt7a

Dodane przez: fretete

Tuńczykowe masło

Pyszne smarowidło, dobre do pieczywa...

Masło pomidorowe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Masło pomidorowe

Śniadaniowy przebój na naszym stole!

image-1eqmwpp

Dodane przez: aneczka1990

Masło bananowe

Proste w przygotowaniu i smaczne.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE