Domowe masło śmietankowe

5 (149 ocen)

Przygotowanie domowego masła nie wymaga dużo pracy , jest bardzo proste . Uwielbiam takie masło śmietankowe z jeszcze ciepłym pieczywem .

Składniki:

  • 1 litr śmietany 30%

    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe masło śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Śmietanę mocno schładzamy w lodówce.Przelewamy do większej miski,ubijamy za pomocą miksera,ubijamy tak długo aż śmietana nam się zważy i masło oddzieli się od maślanki.
  • przygotowanie 2. Masło przekładamy na sitko porządnie przelewamy zimną wodą żeby dobrze wypłukać maślankę.Pozostawiamy na sitku aby masło odciekło .
  • gotowe masło 3. Odciśnięte masło doprawiamy do smaku solą i formujemy w osełkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować