Domowe masło orzechowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

przepis dla wszystkich orzeszkożerców - na domowe masło orzechowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g prażonych orzeszków ziemnych
    2-4 łyżeczki cukru pudru
    szczypta soli

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 15-20 MIN
    POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Domowe masło orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzeszki umieszczamy w chudym, wysokim naczyniu i przy pomocy blendera ręcznego miksujemy na gładką masę kilka-kilkanaście minut.Na koniec dodajemy cukier puder, sól i miksujemy do połączenia składników. Gotowe! :)

Porady

Najlepiej użyć blendera ręcznego. Blender z misą niestety za sprawą siły odśrodkowej wyrzuca orzeszki na ścianki i nie ma szans ich dokładnie zmiksować (ja próbowałam, myślałam że padnę ze zmęczenia ;)). Masło można również przygotować przy pomocy maszynki do mielenia mięsa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy