Domowe masło orzechowe

  • wyświetlono: 531 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

przepis dla wszystkich orzeszkożerców - na domowe masło orzechowe.

dagooshya
  • 20min

Składniki

300 g prażonych orzeszków ziemnych
2-4 łyżeczki cukru pudru
szczypta soli

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15-20 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe masło orzechowe

  • 1. Orzeszki umieszczamy w chudym, wysokim naczyniu i przy pomocy blendera ręcznego miksujemy na gładką masę kilka-kilkanaście minut.Na koniec dodajemy cukier puder, sól i miksujemy do połączenia składników. Gotowe! :)

Porady

Najlepiej użyć blendera ręcznego. Blender z misą niestety za sprawą siły odśrodkowej wyrzuca orzeszki na ścianki i nie ma szans ich dokładnie zmiksować (ja próbowałam, myślałam że padnę ze zmęczenia ;)). Masło można również przygotować przy pomocy maszynki do mielenia mięsa

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieorzechyfistaszkiorzeszki ziemnecukier puder

Komentarze

Podobne przepisy

masło domowe

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Masło domowe

masło jakie robiły nasze babcie...

masło orzechowe

Dodane przez: Kasja1986

masło orzechowe

Tak niewiele trzeba by cieszyć...

Domowe masło

Dodane przez: i love food

Domowe masło

Śmietankowe, bez niepotrzebnych...

Domowe masło+ maślanka gratis

Dodane przez: akrobatka22

Domowe masło i maślanka

Domowe masło to bardzo prosta sprawa...

Masło orzechowe słone

Dodane przez: mysza75

Masło orzechowe słone

Masełko orzechowe zrobione z orzechów...

Domowe masło

Dodane przez: Wioleczka1

Domowe masło

Smaczne, świeżutkie masełko, polecam

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE