Domowe masło czosnkowo-bazyliowe

0 (0 ocen)

Idealny dodatek do grilla i ryb

Składniki:

  • - 250g śmietanki 36%
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżka suszonej lub posiekanej świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe masło czosnkowo-bazyliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy tak długo, aż wytrąci się masło ( dla wygodnych - mikserem dla tradycjonalistów w słoiku;)) . Zbieramy je, odsączamy z maślanki, kilka, razy myjemy pod zimną wodą i mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem oraz bazylią. Wkładamy do silikonowej małej foremki , albo sami formujemy kuleczkę i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować