Domowe masło czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Domowe masło czekoladowe składa się tylko z dwóch składników i jest przy tym smaczne. Można powiedzieć, iż domowe masło czekoladowe jest wyjątkowe.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła
    200 g czekolady gorzkiej
    30 g cukru pudru

Domowe masło czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Miękkie masło ubijam na puch z cukrem pudrem. Dodaję wystudzoną czekoladę. Krótko miksuję, do połączenia składników. Masę umieszczam w słoiku. Przechowuję w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy