Domowe lody marcepanowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Domowe lody są takie dobre, a możliwości nieograniczane, bo możemy wybrać dokładnie ten smak, na który mamy ochotę. Ostatnio kupując czekoladę z marcepanem lokalnej, gdańskiej firmy postanowiłam przygotować na jej bazie autorskie, dusiowe lody.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 330 ml śmietanki 30%
    340 ml skondensowanego mleka niesłodzonego
    2 łyżki cukru pudru
    czekolada mleczna z marcepanem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Domowe lody marcepanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu zagotować śmietankę z pokruszoną czekoladą z marcepanem.
    Dodać śmietankę z cukrem pudrem, rozmieszać i ostudzić masę w lodówce.
    Schłodzoną masę wlać do maszynki do lodów i kręcić godzinę.
    Przelać do pojemnika i zostawić w zamrażalniku do pełnego schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować