Lody jagodowe

0 (0 ocen)

pyszne domowe lody jagodowe z maszynki do lodów

Składniki:

  • 1 szk jagód
    1 łyżka glukozy
    5 łyżek cukru pudru
    300 ml śmietany kremówki
    220 g jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody, cukier puder i glukozę oraz jogurt zblendować w blenderze.
    Zimną śmietanę ubić i dodać do masy jagodowej.
    Delikatnie wymieszać.
    Przygotować maszynkę do lodów( wcześniej wstawić miskę do zamrażarki na około 24 godziny ), włączyć ją i przez specjalny otwór wlewać masę na lody.
    Kręcić lody 30 minut a potem można jeszcze miskę z gotowymi lodami wstawić dodatkowo na 20 minut.
    Ja lubię takie od razu z maszynki, więc od razu można nakładać do miseczek i zajadać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować