domowe lody bananowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i orzeźwiające

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 banany
    1 litr maślanki naturalnej
    pół szklanki cukru
    cztery jajka
    paczka rodzynek

Domowe lody bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać, zmiksować z blenderze z cukrem i maślanką. Jajka ubić na gładką, puszystą masę, delikatnie połączyć z płynem bananowym. Całość wlać do miski i włożyć na pół godziny do zamrażarki. Po tym czasie wyjąć, przemieszać, wsypać rodzynki, włożyć na następną godzinę, co jakiś czas mieszając.

Porady

Miskę, w której będziemy mrozić lody, powinnyśmy wcześniej potrzymać godzinę w zamrażarce, dzięki temu masa szybciej się zetnie. Rodzynki, które dodajemy, możemy wcześniej namoczyć w alkoholu, co poprawi smak i aromat deseru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy