Domowe krówki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne domowe cukierki, z ciągnącym. czekoladowym wnętrzem i apetyczną, kruchą skorupką.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czekolada gorzka: 100 gramów
    - śmietanka kremowa 30%,: 100 mililitrów
    - cukier kryształ: 75 gramów
    - glukoza: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe krówki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować śmietankę, cukier i glukozę. Po momencie zawrzenia gotować jeszcze około 3 minuty, ciągle mieszając.
  • 2. Mieszankę zdjąć z ognia, dorzucić połamaną na kostki czekoladę, mieszać aż do jej rozpuszczenia i zmiksować.
  • 3. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odłożyć do zastygnięcia na 2- 3 godziny (w temperaturze pokojowej) lub na 30 minut do lodówki. Podzielić nożem na pojedyńcze cukierki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować