Domowe krówki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Małe co-nieco na osłodę życia :) Pyszne, mocno śmietankowe i bardzo ciągnące domowe krówki. Po dwóch dniach w sreberku są jeszcze lepsze - z zewnątrz są lekko chrupkie, a w środku dalej ciągnące - zupełnie jak te ze sklepu :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    100 g cukru
    200 ml śmietanki 30%
    50 g masła
    2 łyżeczki cukru waniliowego

    CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
    POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Słodycze Cukierki

Domowe krówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Keksówkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy stopniowo, aż do momentu wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20-30 minut, aż masa mocno zgęstnieje. Często mieszamy, a pod koniec już cały czas, żeby masa się nie przypaliła. Przelewamy do keksówki, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 10 minut. Po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować