Składniki na 2 blaszki ciastek
1 i 1/2 szkl maki tortowej
100 gr margaryny
1/2 kubka serka twarogowego - może być smakowy ( ja użyłam o smaku grillowanej papryki od Piątnicy )
kminek,
papryka słodka i ostra w proszku do smaku
3/4-1 płaskiej łyżeczki soli
Domowe krakersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy na pól i wałkujemy dość cienko.
Wykrajmy dowolnej wielkości kwadraty bądź kółka ( u mnie kwadraty wycinana nożem ;) oraz kółka kieliszkiem :)
2, Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy nasze ciastka.
Możemy podziurkować nasze ciasteczka wykałaczką, wtedy nie będą się wzdymać, ale nie musimy tego robić jeśli chcemy uzyskać takie grubiutkie poduszeczki do pogryzania ;)
Pieczemy w 180 stop przez 15-20 min. Smacznego !
Komentarze