Domowe Koryto

4.5 (150 ocen)

  • 4 godz.

Każdy znajdzie w nim coś dla siebie. Różnorodność smaków przyciągnie każdego.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 4 plastry dowolnego mięsa(różnego rodzaju)
    8ziemniaków
    2małe papryki
    6-8pierogów (z mięsem i ruskie)
    kilka uszek z grzybami
    4-6 świeżych prawdziwków
    śmietana gęsta 18% (250ml)
    1 cebula
    mąka
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    oregano
    majeranek
    masło
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe koryto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumieni, podlewamy wodą i dusimy aż zmięknie. Ziemniaki kroimy na połowę jeśli są duże i gotujemy przez 15min( muszą być lekko twardawe). Podgotowane ziemniaki podsmażamy na masełku aż się zarumienią i zmiękną. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy na dość duże części. Pokrojoną paprykę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Uszka i pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Prawdziwki oczyszczamy i obgotowujemy, następnie podsmażamy na masełku, zalewamy śmietaną, doprawiamy do smaku ziołami, pieprzem i solą. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle aż się zarumieni. W korytku lub innym podłużnym naczyniu układamy kolejno porcję ziemniaków, porcję mięsa, pierogi i uszka. Upieczone ziemniaczki posypujemy podsmażoną papryką, mięso polewamy śmietanowym sosem z prawdziwkami, pierogi i uszka polewamy podsmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować