Domowe kebaby z grilla

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Mielone nie musi byc nudne, w postaci kebabów z grilla jest wyjątkowe.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowe: 1 kilogram
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - sól, pieprz, do smaku: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy mielony: 1 szczypta
    - papryka czerwona ostra: 0.5 łyżeczki
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki posiekana (garść): 1 sztuka
    - ząbki czosnku przeciśnięte: 2 sztuki

Domowe kebaby z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki godzine. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.
  • zestaw grillowy 2. Bierzemy garść farszu i oblepiamy równo patyczek formujac zgrabny kebab. Smażymy na grilu, najpierw na wyższej półce, potem obniżamy na chwilę ruszt i pozwalamy kebabom mocniej się przysmażyć. Można tez usmażyc na patelni w swojej kuchni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy