Domowe hamburgery z sosem aioli

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

pyszne, domowe hamburgery z sosem aioli, nikt się nie oprze!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowe: 500 gramów
    - cebula duża: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - oregano suszone: 1 łyżeczka
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżka
    - bułki hamburgerowe: 6 sztuk
    - ser żółty plastry: 6 sztuk
    SOS:
    - majonezu: 4 łyżki
    - czosnek: 1 ząbek
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - czerwona słodka papryka: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe hamburgery z sosem aioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso w misce wyrobić z jajkiem, drobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem, oregano, papryką. Uformować płaskie kotlety. Na patelni beztłuszczowej lub na grillu usmażyć kotlety. Bułki również delikatnie przygrzać. Spód posmarować sosem, położyć plaster sera, plaster szynki szwarcwaldzkiej, na to kotlet, trochę sosu, ser, szynkę, przykryć górą bułki. Podać z sosem .
  • Domowe hamburgery z sosem aioli 2. Sos: czosnek obrać, drobno posiekać, najlepiej rozetrzeć końcem noża. Dodać do majonezu, wymieszać, doprawić sokiem z cytryny. Wsypać łyżeczkę czerwonej papryki, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować