Domowe hamburgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety można też podpiec na grillu.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonych filetów z kurczaka
    ● olej
    ● 2 cebule
    ● jajko
    ● namoczona w mleku i odciśnięta bułka
    ● przyprawy: do kurczaka, majeranek, przyprawa uniwersalna, pieprz ziołowy
    ● 1-2 ząbki czosnku
    ● 8 bułek hamburgerowych z sezamem
    ● 2 pomidory
    ● keczup
    ● ogórek
    ● sałata
    ● sos czosnkowy: 2 rozgniecione ząbki czosnku, po kilka łyżek jogurtu i majonezu, szczypta przyprawa uniwersalna i curry

Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z 1 posiekaną cebulą, jajkiem, rozdrobnionym czosnkiem, bułką i przyprawami. Formujemy kotlety i smażymy na oleju
    po ok. 6 minut z obu stron.
  • 2. Bułki przekrawamy na pół. Podgrzewamy ok. 5 minut
    w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Wkładamy kotlety. Podajemy z sałatą, pokrojonymi pomidorami, cebulą i ogórkiem oraz keczupem i sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy