Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki gotowe do burgerow x4.
Kotlet:
500g mielonej wołowiny
Poł drobno posiekanej cebuli
Ząbek czosnku
Lyzeczka musztardy
Sol i pieprz
1jajko
5-6łyzek zimnej wody
Wszystko wymieszac i wyrabiac 5min jak na pasztet. Uformowac 4 kotlety obsmazyc z 2stron na patelni grilowej posmarowanej oliwą (kilka min z kazdej strony). Wylozyc na blaszke przykryc plastrem zoltego sera i wlozyc na 5min do piekarnika nagrzanego do 200stopni.
Bułki przekroic, przygrzac w piekarniku razem z kotletami.
Sos: 3łyzki musztardy, 1lyzka ketchupu i 1lyzka sosu barbecue.
Podawac z rukolą, plastrem pomidora i plastrem białej cebuli.
Danie dopełniają frytki ze slodkich batatow.
Komentarze