DOMOWE HAMBURGERY

0 (0 ocen)

  • 30 min

O niebo lepiej smakuja niz te sklepowe. Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki z sezamem
    1 jajko
    2 lyzki bulki tartej
    20 dag mielonego wolowego miesa
    4 plastry bekonu
    1 cebula czerwona
    4 liscie salaty
    1 pomidor
    sredni ogorek zielony
    kilka rzodkiewek
    sos czosnkowy
    olej do smazenia miesa
    2 lyzki posiekanej tutki
    sol,pieprz

Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wloz mieso,dodaj tarta bulke,wbij jajko i dopraw do smaku sola i pierzem. Wymieszaj,uformuj 4 kotlety i usmaz na rozgrzanym oleju na patelni.
  • 2. Bekon wysmaz na chrupko na patelni.Pomidora , ogorka i rzodkiewki umyj i pokroj na plastry. Salate oplukaj i osusz.Cebule obierz i pokroj w plastry.
  • 3. Bulki przekroj na polowe,przeloz kazda salata,kotletem,bekonem,sosem czosnkowym i warzywami. Podawaj poki cieple.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy