Domowe hamburgery

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis jest prosty. Wymyśliła go moja mama.

Składniki:

  • ● 40 dag łopatki wieprzowej
    ● marchewka
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● ząbek czosnku
    ● sól, pieprz
    ● oregano
    ● bułka tarta
    ● olej

Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy
    i kroimy w kostkę. Szklimy
    na rozgrzanym oleju.
    Marchewkę obieramy i myjemy.
    Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w kawałki.
    Razem z marchewką mielimy.
    Dodajemy jajka, cebulę
    z czosnkiem i przyprawy.
    Mieszamy (ew. dosypujemy
    bułki tartej).
  • 2. Formujemy hamburgery.
    Obtaczamy w bułce i smażymy
    z obu stron na rozgrzanym
    oleju. Podajemy
    z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy