Domowe gofry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smakują jak za starych dobrych czasów.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    4 jajka
    200 ml mleka
    200 ml wody
    2/3 szklanki oleju
    szklanka cukru pudru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    20 dag dowolnych owoców
    1/2 szklanki cukru

Domowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Wlej olej, mleko, wodę i wymieszaj. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. wymieszaj. Rozgrzej gofrownicę, wlewaj ciasto porcjami i smaż na złoty kolor. Ostudź. Owocę posyp cukrem i odstaw na 15 minut. Gofry podawaj z owocami.

Porady

Gofry można podawać posypane tylko cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy