Domowe frytki z piekarnika

5 (190 ocen)

  • 20 min

Lepsze niż kupne

  • 20 min

Składniki:

  • 700g ziemniaków

    2 łyżki cukru

    2 łyżki oleju rzepakowego

    ulubione przyprawy
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Domowe frytki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na słupki - jak frytki.

    Do miski wlewamy wodę, dodajemy cukier, mieszamy, aż cukier się rozpuści.

    Do wody dodajemy ziemniaki, odstawiamy na kilka minut.

    Odcedzamy, suszymy na ręczniku papierowym.

    Suche ciemniaki znowu przekładamy do miski, dodajemy olej i wybrane przyprawy. Dokładnie mieszamy.

    Wykładamy na wyłożoną pergaminem do pieczenia, blaszkę.

    Pieczemy ok. 30-40 minut w temp. 180st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować