Domowe flaczki warzywne

4.5 (140 ocen)

  • 40 min

Bardzo zdrowe i sycące danie. Idealne na jesienne chłody.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg marchewki
    2 pietruszki
    3 średnie cukinie
    1 por
    pół średniego selera
    1 kg ziemniaków
    pół średniej główki kapusty
    garść fasoli szparagowej
    3 średnie cebule
    2 kostki mięsne
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz cały
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Domowe flaczki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać i do oddzielnych misek pokroić następująco: marchew, por i cebulę w talarki, pietruszkę, seler i ziemniaki w pasku, cukinie w większą kostkę, kapustę poszatkować, a fasolę szparagową przekroić na pół.
  • 2. W 4l osolonej wody z dodatkiem kilku ziaren ziela angielskiego, pieprzu i liścia laurowego, ugotować osobno wszystkie warzywa, zaczynając od ziemniaków, a kończąc na kapuście.
  • 3. Cebulę zrumienić na patelni.
  • 4. Gdy kapusta będzie ugotowana, do garnka przenieść wszystko gotowane warzywa i zrumienioną cebulę, doprawić do smaku przyprawa uniwersalna i chwilę zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować