Domowe czekoladki z nadzieniem malinowym

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne, malinowe nadzienie w chrupiącej skorupce z czekolady. Domowe słodycze są świetnym pomysłem na prezenty lub imprezowe, słodkie przekąski!

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - czekolada gorzka: 100 gramów
    NADZIENIE::
    - maliny świeże lub mrożone: 0.5 szklanki
    - cukier puder: 1 łyżka
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - rum lub wódka: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe czekoladki z nadzieniem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 75 g czekolady rozpuścuć w kąpieli wodnej. Za pomocą małej łyżeczki rozprowadzić jej warstwę we wgłębianiach foremki. Wstawić do zamrażarki na 5- 10 minut.
  • 2. W czasie gdy czekolada zastyga przygotować nadzienie. Maliny zmiksować na mus. Przetrzeć przez sito, by pozbyć się pesteczek (możecie pominąć). Do musu dodać cukier puder, cukier z wanilią, sok cytrynowy i rum.
    Zastygnięte, czekoladowe skorupki wypełniać do 3/4 wysokości nadzieniem i znów mrozić około 30- 40 minut.
  • 3. Rozpuścić pozostałe 25 g czekolady i dobrze wystudzić, cały czas mieszając. Całą powierzchnię czekoladek pokryć czekoladą, a po chwili zdjąć jej nadmiar (np. za pomocą szpatułki do tortów albo noża). Ponownie wstawić do zamrażarnika na 5- 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować