Domowe czekoladki z nadzieniem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.75 g czekolady rozpuścuć w kąpieli wodnej. Za pomocą małej łyżeczki rozprowadzić jej warstwę we wgłębianiach foremki. Wstawić do zamrażarki na 5- 10 minut.
2.W czasie gdy czekolada zastyga przygotować nadzienie. Maliny zmiksować na mus. Przetrzeć przez sito, by pozbyć się pesteczek (możecie pominąć). Do musu dodać cukier puder, cukier z wanilią, sok cytrynowy i rum.
Zastygnięte, czekoladowe skorupki wypełniać do 3/4 wysokości nadzieniem i znów mrozić około 30- 40 minut.
3.Rozpuścić pozostałe 25 g czekolady i dobrze wystudzić, cały czas mieszając. Całą powierzchnię czekoladek pokryć czekoladą, a po chwili zdjąć jej nadmiar (np. za pomocą szpatułki do tortów albo noża). Ponownie wstawić do zamrażarnika na 5- 10 minut.
Komentarze