Domowe czekoladki kawowo-kokosowe

0 (0 ocen)

Moje pierwsze czekoladki postanowiłam zrobić z kawowym nadzieniem. Pod ręką miałam tez krem kokosowy więc przy okazji postanowiłam go dodać. Jestem bardzo zadowolona z efektu, wyszły przepyszne ;)

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady

    nadzienie:

    40 g gorzkiej czekolady
    kopiasta łyżka kremu kokosowego
    2 łyżki mocnej kawy (użyłam kawy o aromacie pinacolada)

Domowe czekoladki kawowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

    Foremki na czekoladki smarujemy roztopioną czekoladą i odkładamy na kilka minut do lodówki.

    Czynność powtarzamy jeszcze 2 razy.
  • 2. Czekoladę na nadzienie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i energicznie mieszamy z kremem kokosowym i kawą.

    Do foremek nakładamy po łyżeczce nadzienia.

    Ponownie wkładamy całość do lodówki.
  • Domowe czekoladki kawowo-kokosowe 3. Po około 5 minutach nadzienie przykrywamy kolejna warstwą roztopionej czekolady tworząc tył czekoladek.

    Wygładzamy i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

    Zastygnięte czekoladki wyjmujemy z foremki.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy