Domowe czekoladki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mimo, że w sklepach półki uginają się od gotowych wyrobów, takie domowe czekoladki są równie pyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki dowolnych płatków kukurydzianych
    10 dag herbatników
    5 łyżek wiórek kokosowych
    25 dag masła
    2 łyżki kakao
    3/4 szklanki cukru
    4 łyżki rumu
    draże np.kokosowe
    dowolna posypka

Domowe czekoladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki i herbatniki mielimy, odkładamy 2 łyżki.
  • 2. Masło ucieramy z kakao i cukrem na krem, dodajemy zmielone płatki i wiórki kokosowe. Mieszamy wszystko razem i na koniec dodajemy rum
  • Domowe czekoladki 3. Formujemy malutkie kuleczki w środek wkładając draża (mogą tez być wiśnie w spirytusie) obtaczamy kuleczki w zostawionych płatkach i innych posypkach. Zostawiamy w lodówce na minimum 2 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy