DOMOWE CZEKOLADKI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

CZEKOLADKI TE ZAWSZE KOJARZĄ MI SIĘ ZE ŚWIĘTAMI BOŻEGO NARODZENIA BO ZAWSZE NA NIE ROBIŁYŚMY JE Z MAMĄ I BABCIĄ.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dkg ceresu (dzisiaj margaryna planta)
    20 dkg mleka w proszku
    50 dkg cukru pudru
    10 dkg kakao
    olejek rumowy

Domowe czekoladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając aby powstała gładka masa.
    Gotowy krem nakładać do foremek i odstawić do zastygnięcia, aż czekoladki będą całkiem twarde.
    Wybić z foremek i przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy