Domowe cukierki

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

od sąsiadki. Zajadają się nimi i moi dziadkowie, i rodzeństwo. Rodzicom również przypadły do gustu.

Składniki:

  • 2 szklanki cukru
    1 op. płatków owsianych
    1,5 łyżki kakao
    wiórki kokosowe
    1/2 kostki margaryny
    rumowy aromat do ciast
    8 łyżek mleka
    rodzynki (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe cukierki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy, dodajemy kakao, cukier, wiórki i rodzynki, a na koniec mleko i aromat. Zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy tyle płatków,
    aby masa była gęsta.
  • 2. Łyżeczką formujemy cukierki. Posypujemy wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować