Domowe corn dogi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Chrupiąca przekąska, świetna na imprezę zarówno w domu jak i w plenerze. ;)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 1 - 1,5 kg parówek:

    2,5 szklanki mąki kukurydzianej
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    500 ml mleka
    1 łyżeczka soli
    pół łyżeczki chilli
    1 - 1,5 kg dobrej jakości parówek (wszystko zależy od grubości,
    my mieliśmy dość cieniutkie)
    olej do smażenia
    tyle samo długich wykałaczek ile parówek
    ulubione sosy - ketchup, musztarda, majonez
    papierowe ręczniki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Domowe corn dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski przesiewamy mąkę pszenną oraz kukurydzianą. Dodajemy sól, chilli, jajka oraz mleko. Całość miksujemy na gładką masę (powinna być mniej więcej dwa razy gęstsza niż ciasto naleśnikowe).

    Rozgrzewamy około litr oleju na patelni.

    Parówki nadziewamy na wykałaczki, przez całą długość. Następnie każdą zamaczamy w cieście dokładnie obtaczając i smażymy na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Należy je cały czas pilnować i po około 4 - 5 minutach ściągnąć z patelni, zanim parówka zacznie puchnąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować