Domowe ciastka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Siekamy czekoladę na małe kawałki.
2.Masło, cukier, cukier waniliowy i sól wrzucamy do miski. Dodajemy jajko.
Rozpuszczamy sodę w łyżce wody i wrzucamy do pozostałych składników.
Dodajemy mąkę. Mieszamy, a następnie dodajemy posiekaną czekoladę.
Ugniatamy, aż składniki się połączą i powstanie zwarta kula.
3.Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
4.Na blachę wykładamy papier do pieczenia.
Z powstałego ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, rozpłaszczamy je na dłoni i kładziemy na blachę.
5.Pieczemy od 6-10 minut, aż ciastka się delikatnie zarumienią.
6.Efekt końcowy.
Porady
Po wyjęciu z piekarnika ciastka mogą być jeszcze trochę miękkie. Po ostygnięciu uzyskają odpowiednią konsystencję.
Komentarze