Domowe ciastka oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciastka włóż do miski i zagnieć, możesz też to zrobić na stole, stolnicy, blacie.
Kiedy już będzie jednolite, włóż je w folii do zamrażarki na 30 minut.
Wyciągnij i podziel, na pół, lepiej będzie ci wałkować mniejszą ilość.
W razie potrzeby wałek i stolnicę posyp odrobiną mąki.
Wykrawaj ciastka, foremką lub szklanką, moja szklanka miała 6 cm, średnicy.
Przygotuj blachę z wyposażenia piekarnika i połóż na niej papier, a na nim układaj ciastka, nie muszą mieć dużych odstępów, bo bardzo nie rosną.
Piecz ok. 15 minut w 180 *C. Pamiętaj każde wypieki lubią nagrzany piekarnik.
2.Czekoladę połam na kostki i przełóż, do blaszanej miski, którą postawisz, na garnku z gotującą wodą (kąpiel wodna), rozpuść, a pod koniec dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj do połączenia.
Łyżeczką, nakładaj odpowiednią ilość masy i delikatnie zlep ciastka, włóż na ok. pół godziny do lodówki, żeby masa stężała.
Komentarze