Domowe ciasteczka kokosowe z masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA ,MARGARYNĘ,CUKIER PUDER,KOKOS SIEKAMY LUB MIESZAMY MIKSEREM NASTĘPNIE DODAJEMY ŻÓŁTKA I ZARABIAMY NA JEDNOLITE CIASTO I SCHŁADZAMY W LODOWCE.
PO SCHŁODZENIU WAŁKUJEMY CIASTO NA OK 3-4 MM I WYKRAWAMY OKRĄGŁE CIASTECZKA O ŚR 3-4 SM LITERATKA LUB FOREMKA.
WYKROJONE CIASTKA NA BLASZCE WKŁADAMY DO PIEKARNIKA TEMP 150-160 STOPNI I PIECZEMY NA ZŁOTY KOLOR.
MASA KOKOSOWA:
MLEKO ZAGOTOWAĆ DODAĆ KOKOS I ZAPARZYĆ NASTĘPNIE OSTUDZIĆ I DODAĆ DO UTARTEGO MASŁA Z CUKREM PUDREM ZMIKSOWAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ I DODAĆ SOK Z CYTRYNY DO SMAKU.
GOTOWĄ MASĄ KOKOSOWĄ PRZEKŁADAMY CIASTKA OBTACZAMY KOKOSEM I DEKORUJEMY LUKREM Z CUKRU PUDRU
LUKIER:
CUKIER PUDER
GORĄCE MLEKO
GĘSTOŚĆ LUKRU REGULUJEMY ILOŚCIĄ MLEKA DO ILOŚCI CUKRU PUDRU
SMACZNEGO TYLKO SPRAWDZONE I KONKRETNE PEWNE PRZEPISY
Porady
OSTUDZIĆ ZAPARZONY KOKOS
PIEC CIASTKA NA ZLOTY KOLOR
Komentarze